Ingredienser til mørdej:
300 g hvedemel
100 g sukker
200 g koldt smør
1 æg
Ingredienser til æblekompot:
2 blade husblas
450 g skrællede æbler i små tern
1 citron, saft og skal
Vand, så der i alt er 1 dl. væske
70 g sukker
Ingredienser til frangipane med kanel:
100 g blødt smør
100 g rørsukker
100 g mandelmel (du kan også selv finthakke mandlerne)
2 æg
1 tsk. kanel
Ingredienser til cremefraichefløde:
200 g creme fraich 38 % (vigtigt! Den fedtfattige kan ikke piskes op)
200 g piskefløde
Skal fra en lille citron
2 spsk. flormelis
Æbletærte med hjertelåg ala Heidi
Heidi fra @altidmerekage har været i køkkenet med vores hjerteudstikker, og vi er så glade for, at hun vil dele opskriften med os. Så lad os smutte i køkkenet sammen.
Fremgangsmåde – mørdej:
- Kør mel, sukker og smør skåret i mindre stykker en tur i foodprocessoren – bare lige til smørret er i små stykker. Tilsæt æg og kør den igen i kort tid
- Saml dejen med hænderne – ælt så kort tid som muligt. Dejen er svær at rulle ud, hvis den bliver varmet op af dine hænder
- Del dejen i to – den ene rulles ud til et hjertelåg (se billeder eller video) den anden del til tærtebunden
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Bag de små hjerter i ca. 7 minutter
- Bag hjertelåget i ca. ca. 12 minutter
Fremgangsmåde – æblekompot:
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Kog de andre ingredienser i 5-10 minutter
- Tilsæt husblas og sæt på køl (skal være helt afkølet, inden den kommer på tærten)
Fremgangsmåde – frangipane med kanel:
- Bland alle ingredienser godt sammen. Brug gerne foodprocessoren igen.
Fremgangsmåde – tærte:
- Fordel frangipane på tærtebunden og bag den nederst i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft
- Når tærten er kølet helt af fordeles den afkølede æblekompot på bunden
Fremgangsmåde – Cremefraichefløde:
- Pisk det hele godt sammen til du har en luftigt creme – det kan godt tage et par minutter
Fordel cremefraichefløden i små toppe på tærten og afslut med det fine tærtelåg. Pynt med de små hjerter eller spis dem ved siden af.
Så er kagen klar til servering – tak til Heidi for den fine opskrift!