Æbletærte med hjertelåg

Ingredienser til mørdej:

300 g hvedemel
100 g sukker
200 g koldt smør
1 æg

Ingredienser til æblekompot:

2 blade husblas
450 g skrællede æbler i små tern
1 citron, saft og skal
Vand, så der i alt er 1 dl. væske
70 g sukker

Ingredienser til frangipane med kanel:

100 g blødt smør
100 g rørsukker
100 g mandelmel (du kan også selv finthakke mandlerne)
2 æg
1 tsk. kanel

Ingredienser til cremefraichefløde:

200 g creme fraich 38 % (vigtigt! Den fedtfattige kan ikke piskes op)
200 g piskefløde
Skal fra en lille citron
2 spsk. flormelis

Æbletærte med hjertelåg ala Heidi

Heidi fra @altidmerekage har været i køkkenet med vores hjerteudstikker, og vi er så glade for, at hun vil dele opskriften med os. Så lad os smutte i køkkenet sammen.

Fremgangsmåde – mørdej:

  1. Kør mel, sukker og smør skåret i mindre stykker en tur i foodprocessoren – bare lige til smørret er i små stykker. Tilsæt æg og kør den igen i kort tid
  2. Saml dejen med hænderne – ælt så kort tid som muligt. Dejen er svær at rulle ud, hvis den bliver varmet op af dine hænder
  3. Del dejen i to – den ene rulles ud til et hjertelåg (se billeder eller video) den anden del til tærtebunden
  4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  5. Bag de små hjerter i ca. 7 minutter
  6. Bag hjertelåget i ca. ca. 12 minutter

    Fremgangsmåde – æblekompot:

    1. Læg husblas i blød i koldt vand
    2. Kog de andre ingredienser i 5-10 minutter
    3. Tilsæt husblas og sæt på køl (skal være helt afkølet, inden den kommer på tærten)

    Fremgangsmåde – frangipane med kanel:

    1. Bland alle ingredienser godt sammen. Brug gerne foodprocessoren igen.

    Fremgangsmåde – tærte:

    1. Fordel frangipane på tærtebunden og bag den nederst i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft
    2. Når tærten er kølet helt af fordeles den afkølede æblekompot på bunden

    Fremgangsmåde – Cremefraichefløde:

    1. Pisk det hele godt sammen til du har en luftigt creme – det kan godt tage et par minutter

    Fordel cremefraichefløden i små toppe på tærten og afslut med det fine tærtelåg. Pynt med de små hjerter eller spis dem ved siden af.

    Så er kagen klar til servering – tak til Heidi for den fine opskrift!

      0
        0
        Din kurv
        Din kurv er tomTilbage til shoppen