Ingredienser til kagen:
300 gram sukker
3/4 dl smagløs olie (fx raps)
1/2 liter kærnemælk
300 gram hvedemel
3 spsk. kakao
1,5 tsk. natron
2 tsk. salt
100 g. callebaut chokolade
Ingredienser til chokolademoussen:
1/2 liter fløde
2 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 dl kakao
Pynt til kagen:
Forskelligt chokolade og krymmel
Forskellige bær, fx jordbær og vindruer
Kreativ Køkkens chokokage med mousse
Vi har været i køkkenet, og har lavet vores egen version af den højtelskede chokoladekage – chokokage med mousse. Vi glæder os til at dele opskriften med dig.
Lad os hoppe i køkkenet sammen og hygge.
Ovn tændes på 200 grader. Bagetid ca. 20-25 minutter.
Antal: 20 stk.
Denne portion passer til en bradepande ca. 30 x 35 cm. Til en hel bradepande ganges opskriften med 2.
Fremgangsmåde – kagen:
- Kærnemælk, sukker og olie piskes sammen
- Mel, kakao, natron og salt blandes sammen i en anden skål
- Melblandingen hældes i mælkeblandingen, og det piskes sammen.
- Pisk kun indtil at melet er optaget af mælkeblandingen.
- Tilsæt callebaut chokoladen og vend det rundt med en dejskraber.
- Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bages i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutter. Hold godt øje, så den ikke overbages.
- Når kagen er afkølet, laves chokolademoussen.
Fremgangsmåde – Chokolademousse
- Fløde, sukker, vaniljesukker og kakao piskes sammen.
- Start langsomt ud, så kakaoen ikke står ud over det hele.
- Piskes herefter ved hurtig hastighed kortvarigt, indtil moussen bliver fast. Det tager ikke lang tid.
- Smør moussen ud på hele kagen, eller lav fint mønster med tyller.
- Pynt til sidst med chokolade, krymmel og bær.
Har du lyst til at tage kagen til næste niveau, og lege med forskellige teknikker eller tilføje flere farver – så er der en masse inspiration at hente på vores Instagram profil. Kagen har nemlig fået en del forskellige udtryk efterhånden. Kun fantasien sætter grænser 🙂
Tak fordi du var med.