Kærnemælkshorn

Ingredienser til dejen:

70 gram smør
1/2 dl lunkent vand
25 gram gær
2 dl kærnemælk
2 spsk. sukker
1 æg
1/2 tsk. salt

1-2 tsk. stødt kardemomme (kan udelades)100 g. callebaut chokolade

Ingredienser til remoncen:

75 gram marcipan
75 gram blødt smør
75 gram sukker

Pynt:

1 æg til pensling

1 spsk. rørsukker og 1-2 spsk. hakkede mandler 

 

kærnemælkshorn

Helt simpelt – med marcipanremonce. Super lækkert. Er man mere til nougat, marmelade eller måske chokolade, er det også en mulighed. Kærnemælkshorn er et lækkert bagværk til morgenbordet eller eftermiddagshyggen i weekenden. De er bedst friskbagte, men skulle der være et par stykker til overs, kan de altid fryses ned. Når de er tøet op, kan de kort lunes, og de vil igen være som friskbagte.

Ovn tændes på 180 grader. Bagetid ca. 12-15 minutter.
Antal: 16 stk.

Fremgangsmåde – dejen:

  1. Smelt smørret i en lille gryde.
  2. Opløs gæren i det lune vand.
  3. Kom det smeltede smør og kærnemælken i gærblandingen.
  4. Tilsæt æg, sukker, salt og ca. 300 gram hvedemel.
  5. Ælt dejen, gerne med røremaskine, til den er blød, blank og smidig og tilsæt løbende det sidste mel.
  6. Dejen skal nu hæve i en time. Imens laves remoncen – se nedenunder.
  7. Når dejen har hævet, deles den i to og rulles ud i to cirkler, der hver skæres i 8 stykker.
  8. Fordel remoncen i den bredeste ende af hvert stykke – tryk dejen ned over remoncen og rul mod den tyndeste ende.
  9. Sættes på bagepapir og efterhæver nu i ca. 30 minutter.
  10. Når kærnemælkshornene igen har hævet, pensles de med ægget og  sukker/mandel-blandingen drysses over.
  11. Bages ved 180 graden i ca. 12-15 minutter.

Fremgangsmåde – remoncen

  1. Riv marcipanen groft og blandt den med smør og sukker.
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen