Klassens time kage

Ingredienser til kagen:

190 gram smør
220 gram sukker
2 tsk. vaniljesukker
4 æg
380 gram hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

2 dl mælk

Pastafarve
100 g. callebaut chokolade

Ingredienser til ananas-smørcremen:

200 gram blødt smør
200 gram flormelis
200 gram flødeost
1 spsk. ananas smagspasta

Pastafarve

Pynt til kagen:

Fondant og slik

Klassens time kage

Denne kage vil helt sikkert give en masse glæde i klasseværelset med alle farverne 🙂 Den kan varieres i det uendelige – både mht. farver og pynt. Her er det blot et spørgsmål om at slippe fantasien løs 🙂

Ovn tændes på 170 grader. Bagetid ca. 20 minutter.
Mængde: passer til Tal- og Bogstavformen fra Wilton. Kan også bruges til muffins – der bliver 16-18 stk.

 

Fremgangsmåde – kagen:

 

  1. Smør, sukker og vaniljesukker piskes luftigt.
  2. Pisk æggene i et ad gangen.
  3. Hvedemel, salt og bagepulver blandes i en anden skål, rør kort rundt med en ske og si det i æggemassen.
  4. Det vendes sammen med en dejskraber. Tilsæt også mælken.
  5. Fordel dejen i det antal skåle, du ønsker at farve dejen i. Tilsæt pastafarve.
  6. Spray bageformen og kom skiftevis farverne i formen.
  7. Bages i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter.
  8. Kagen skal køles helt, inden den tages ud af formen.

Fremgangsmåde – ananas smørcreme

  1. Blødt smør og flormelis piskes hvidt og luftigt
  2. Flødeost og ananas smagspasta vendes i.
  3. Fordel smørcremen i det antal skåle, du ønsker at farve dejen i. Stilles i køleskabet en halv til hel time.
  4. Kom smørcremen på sprøjteposer med tyller i.
  5. Kagen skal nu sprøjtes op med smørcremen.
  6. Pynt med slik og evt. skole-redskaber lavet i fondant.
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen