Ingredienser til kagen:
190 gram smør
220 gram sukker
2 tsk. vaniljesukker
4 æg
380 gram hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
2 dl mælk
Pastafarve
100 g. callebaut chokolade
Ingredienser til ananas-smørcremen:
200 gram blødt smør
200 gram flormelis
200 gram flødeost
1 spsk. ananas smagspasta
Pastafarve
Pynt til kagen:
Fondant og slik
Klassens time kage
Denne kage vil helt sikkert give en masse glæde i klasseværelset med alle farverne 🙂 Den kan varieres i det uendelige – både mht. farver og pynt. Her er det blot et spørgsmål om at slippe fantasien løs 🙂
Ovn tændes på 170 grader. Bagetid ca. 20 minutter.
Mængde: passer til Tal- og Bogstavformen fra Wilton. Kan også bruges til muffins – der bliver 16-18 stk.
Fremgangsmåde – kagen:
- Smør, sukker og vaniljesukker piskes luftigt.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Hvedemel, salt og bagepulver blandes i en anden skål, rør kort rundt med en ske og si det i æggemassen.
- Det vendes sammen med en dejskraber. Tilsæt også mælken.
- Fordel dejen i det antal skåle, du ønsker at farve dejen i. Tilsæt pastafarve.
- Spray bageformen og kom skiftevis farverne i formen.
- Bages i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter.
- Kagen skal køles helt, inden den tages ud af formen.
Fremgangsmåde – ananas smørcreme
- Blødt smør og flormelis piskes hvidt og luftigt
- Flødeost og ananas smagspasta vendes i.
- Fordel smørcremen i det antal skåle, du ønsker at farve dejen i. Stilles i køleskabet en halv til hel time.
- Kom smørcremen på sprøjteposer med tyller i.
- Kagen skal nu sprøjtes op med smørcremen.
- Pynt med slik og evt. skole-redskaber lavet i fondant.