Se fremgangsmåden her
Ingredienser til kagen:
2 squash (ca. 400 gram)
3 æg
250 gram sukker
2 1/2 dl rapsolie
300 gram hvedemel
2 tsk. natron
1/4 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
3 tsk. kanel
1 lille tsk. salt
75 gram solsikkekerner
2100 g. callebaut chokolade
Ingredienser til creme:
125 gram blødt smør
200 gram smøreost naturel
2 1/2 dl sigtet flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
Pynt til kagen:
Pekan- eller valnødder
squashkage
En super lækker svampet kage til eftermiddagskaffen, fødselsdagen eller til at tage med på tur. Squashkagen kan også sagtens fryses uden cremen.
Ovn tændes på 200 grader. Bagetid ca. 35-40 minutter.
Denne portion passer til to aflange kageforme på ca. 22 x 10 cm. Til en hel bradepande ganges opskriften med 2.
Fremgangsmåde – kagen:
- Squash vaskes og rives groft. Vrides for vand.
- Æg og sukker piskes godt sammen.
- Olie tilsættes og piskes med.
- Mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt sigtes i dejen.
- Squash og solsikkerkerner tilsættes og vendes/piskes kort i dejen.
- Dejen hældes i formene.
- Bages i ovnen på 200 grader i ca. 35-40 minutter.
- Når kagen er afkølet, kan cremen komme på.
Fremgangsmåde – creme
- Alt piskes sammen.
- Kom det hele oven på kagerne. Skær evt. kagerne over på midten og smør et lag creme imellem.
- Pynt evt. med pekan- eller valnødder.